ארגון הבריאות העולמי הכריז בשנים האחרונות כי חיים אקטיביים הינם קריטיים לקידום הבריאות הפיסית והנפשית. בסדרה זו נבין לעומק את רעיון האקטיביות המוחית ואת סגולות החיים הפעילים. המוח והמדיטציה בעשור האחרון מגלים חוקרי המוח עניין מיוחד במדיטציה. במעבדות מחקר ברחבי ארצות הברית נבדקים המוחות של העוסקים במדיטציה והתוצאות מרתקות: אזורים נרחבים במוח עוברים שינויים מבורכים המתבטאים בבריאות פיסית גבוהה יותר, שיפור ביכולות המנטליות והכישורים הרגשיים.
שבט אחים גם יחד בשנים האחרונות מתקיים שיתוף פעולה איתן ופורה בין חקר המוח לבין הפסיכו אבולוציה, ממצא מעניין המרתק את החוקרים הינו המבנה השבטי המאפיין את הקיום האנושי במשך מיליוני השנים האחרונות. מהם היתרונות בארגון חברתי שכזה? מדוע החברה המודרנית סטתה לגמרי ממבנה חברתי מבורך זה ומהם ההשלכות לכך?
האדם מחפש משמעות ד"ר ויקטור פרנקל הבין באופן עמוק ואינטואיטיבי את כוחה של המשמעות בחיינו, כשנשען על דברי ניטשה שקבע כי "מי שיש לו "למה" למענו יחיה, יוכל לשאת כמעט כל "איך". נכיר את ייצוגה המוחי של המשמעות, ואת האופן בו היא מתבטאת. בהרצאה נכיר את ה motivation trifecta גישה מדעית מובילה לקידום משמעות בחיינו.
האזורים הכחולים האזורים הכחולים הינם מקומות על פני כדור הארץ בהם תוחלת החיים הארוכה ביותר. נתאר את האזורים ונדבר על אותו חוט שני המקשר בין אוכלוסיות אלו הפזורות בקצוות שונים של כדור הארץ. נראה כי לאנשים הללו הרגלי חיים דומים בתחומים שונים כגון: שינה, תזונה, פעילות גופנית, מתח נפשי, משמעויות בחיים ועוד. בהרצאה נביא גם את סיפורם האישי של אנשים מבוגרים הגרים רחוק אחד מן השני אלפי קילומטרים, אך עדיין חולקים את אותן התובנות על החיים ומנהלים סגנון חיים דומה.