מה יש בתרבות יפן ההופך אותה לתופעה? בסדרה זו ננסה לענות על השאלה מארבע זוויות מבט: מהמסורות ותפיסת המרחב המותכות אל תוך ארכיטקטורה מודרנית והיופי הטמון בלא-מושלם, דרך התבוננות בחייהם ויצירתם של אומנים יפניים עכשוויים ועד הנטיה להלך על הגבול הדק בין דמיון למציאות. כל זאת בראייה משווה לנטיות ותפיסות של תרבויות אחרות- בעיקר זו המערבית.
המרחב הפיסי ארכיטקטורה עכשווית ביפן משקפת באופן בולט את המתח והחיבור בין מסורות ואמונות מקומיות להשפעות מודרניות ומערביות. תוך ניתוח יצירות נבחרות תיחשפנה תפיסות של זמן, מרחב וטבע.
מהו היפה? איך משהו קמל, נובל ופגום יכול להיתפס כאסתטי? מושגים כמו וואבי סאבי, יוגאן ו"עצב מתוק" מלמדים אותנו שיעור על החיים עצמם, על תודעה תקועה בתפיסות מקובעות של יופי וגם על מהותה של הכרת תודה.
דיוקן של אומן יפני האם יש מאפיין משותף לאומנים יפניים מתחומי יצירה שונים? במפגש זה נתוודע לביוגרפיות האישיות וליצירותיהם של כמה יוצרים עכשוויים מעולמות הספרות, הציור, האדריכלות והעיצוב, כמו למשל הרוקי מורקמי ואיסאי מיאקה.
בין דמיון למציאות את הנטיה של התרבות היפנית לנוע במרחב הביניים בין דמיון למציאות ניתן לראות במישורים שונים ומגוונים- החל מקומיקס, אנימציה, תיאטרון ותרבות הפופ ועד מגוון תופעות התנהגותיות מרתקות.
יום ד` 12:00 – 13:30
23.11.22 /7.12.22 / 4.1.23/ 15.2.23
מס׳ מפגשים: 4, אחת לחודש
מחיר: 150₪ 2 x תשלומים סה"כ 300₪ באולם 120₪ 2 x תשלומים סה"כ 240₪ בזום